1 oktober 2019: herhaling minisymposium ‘Natuurlijk / niet natuurlijk overlijden vanuit juridisch perspectief ‘

Vanwege grote belangstelling heeft SRZ op 1 oktober 2019 het minisymposium ‘Natuurlijk / niet natuurlijk overlijden vanuit juridisch perspectief’ herhaald voor medisch specialisten, artsen (in opleiding), verpleegkundigen en andere geïnteresseerden die werkzaam zijn in één van de bij SRZ aangesloten ziekenhuizen.

In dit minisymposium is vanuit juridisch perspectief aandacht besteed aan het onderscheid tussen een natuurlijk en een niet natuurlijk overlijden. Deze materie lijkt wellicht eenvoudig maar blijkt in de praktijk soms toch voor de nodige verwarring te zorgen. Namens de FARR is een presentatie verzorgd over de werkzaamheden van de forensisch arts en aansluitend hebben medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) uitleg gegeven over wanneer het OM geïnformeerd wordt over een overlijden en wat er dan gebeurt. Op hoofdlijnen is er aandacht geweest voor de uitzonderlijke omstandigheid dat een strafrechtelijk onderzoek gestart wordt naar het handelen van de zorgverlener.

Er is onder meer inzicht in wetgeving en procedures rond niet-natuurlijk-overlijden gegeven en zijn er handvatten voor de in een dergelijke situatie te ondernemen acties gegeven.

Het programma kunt u onderaan deze pagina downloaden.